“Landgoed Verwolde”

Goed om te delen

Werken als vrijwillig(st)er op Verwolde

Op het landgoed zijn een groot aantal vrijwilligers -de ‘moesmensen’ en de ‘bosmannen’- actief. Zij werken met groot enthousiasme aan het onderhouden van de Moesgaard (moestuin, bloementuin en boomgaard) en van het omliggende bosgebied. Wij zijn altijd wel op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer je denkt dat het (samen)werken op een mooi landgoed echt iets voor jou is!

 

De Moesmensen

De vrijwillig(st)ers die werkzaam zijn in de Moesgaard noemen wij de ‘moesmensen’. Zij zijn hier op woensdagochtend te vinden om te zaaien, wieden, schoffelen, te oogsten en verder alles te doen wat nodig is om een mooie en productieve moestuin, boomgaard en bloementuin in stand te houden. En dit alles in een gezellige, ontspannen sfeer in een prachtige omgeving!

 

De Bosmannen

Naast de ‘moesmensen’ zijn daar onze zogeheten ‘bosmannen’. De benaming geeft al aan waar de werkzaamheden van deze groep voornamelijk afspelen. Zij houden zich o.a. bezig met snoei-werkzaamheden, het begaanbaar houden van de paden, het zagen en kloven van (haard)hout, reparatie-werkzaamheden etc.. Deze activiteiten vinden plaats op de dinsdag- en woensdagochtend.